Gastromasa, Dünya Gastronomi Merkezi Londra ile Uluslararası Arenaya Merhaba Dedi
07.06.2024 - Cuma 20:35‘Inspiration’ temasıyla Olympia West’te düzenlenen Gastromasa London, 28-29 Mayıs tarihlerinde gastronomi dünyasının dev isimlerini bir ortaya getirdi.
Türk mutfağının küresel alanda gelişimine büyük oranda katkı sağlayan Gastromasa, dokuz yıllık tecrübesiyle birlikte bu yıl birinci defa Londra’da Sozen Küresel tarafından düzenlendi. Gastromasa Türk şefleri ve Türk restoranlarını dünyaya tanıtarak gastronomi dünyasında yeni ufuklar açan, dünyanın en itibarlı etkinliklerinden olan, dünyaca ünlü şeflerin, iştirakçilerin ve sponsorların dayanaklarıyla Londra’da bulunan Olympia West’te ‘Inspiration (İlham)’ temasıyla düzenlendi. Aktiflik boyunca vurgulanan ana temada hem mahallî hem de milletlerarası gastronomi dalının duayenleri, yatırımcıları, ulusal ve milletlerarası basın kuruluşları bir ortaya geldi.
Ferran Adrià, Dabiz Muñoz, Ana Roš, Eduard Xatruch, Diego Guerrero, Clare Smyth, Simon Rogan, Jeremy Chan, Jordi Roca, Antonio Bachour, Endo Kazutoshi, René Frank, Franco Pepe, Santiago Lastra, Joris Bijdendijk, Andrea Berton, Fredrik Berselius, Begoña Rodrigo, Mohamad Ørfali, Matt Abé, Ago Perrone, Giorgio Bargiani, Matthias Ingelmann üzere dünyaca ünlü şeflerin, pastry şeflerin, miksolojistlerin bulunduğu oturum ve panellerde değerli muvaffakiyetleri imza atmış gastronomi, turizm ve ağırlama kesiminin kıymetli profesyonelleri ve fikir liderleri Gastromasa Londra sahnesinde yer aldı.
Gastromasa Londra Konferansı’nın Onur Konuğu Ferran Adrià’ya konuşması sonrasında Sözen Küme CEO’su ve Gastromasa Kurucusu Gökmen Sözen tarafından ‘Inspiration Honour Award’ takdim edildi.
Sözen Küme CEO’su ve Gastromasa Kurucusu Gökmen Sözen aktiflik hakkında; “Türk mutfağının dünyaya açılan kapısı Gastromasa, dokuz yıllık deneyimi ve esaslı geçmişiyle bu yıl birinci defa 28-29 Mayıs tarihlerinde Londra’da kapılarını açtı. Dünya gastronomisine yeni ufuklar açacağına inandığım bu itibarlı aktiflik gastronomi bölümünün bedelli isimlerinin iştirakiyle gerçekleşti. Bu yılki Gastromasa Londra Konferansı bizim için bir tanışma, merhaba demenin ve konferansımız aracılığıyla Londra’da bir adım atmanın fırsatı oldu. Zira bu yıl Gastromasa olarak Londra’da herkese ‘merhaba’ demek istedik. Konuşmacılarımızın ilham verici paylaşımları etkinliğimizin büyük bir motivasyonla gerçekleşmesini sağladı ve izleyicilerimiz için hoş bir tecrübe oldu. Gastromasa Londra Konferansı’na yaptığınız pahalı katkılardan ötürü tüm konuşmacılarımıza en içten şükranlarımı sunarım. Bu vesileyle ‘birlikte’ olmanın gastronomik dünyamızı güçlü kıldığına şahit olduk. Bu sayede dünya mutfağına farklı bir perspektiften bakabilmenin gururunu yaşıyoruz. Gastromasa Londra Konferansımıza katkılarından ötürü kıymetli Ana Sponsorlarımız: Paloma Hotels, Club Marvy, Paloma Finesse’ye; Gold Sponsorlarımız: Bonna, Doğuş Hospitality & Retail, Özmen Un, Karaca’ya; Accommodation Partner’ımız: Hilton London Olympia’ya; Technoloji Sponsor’umuz; Kerzz’e; Oturum Sponsorlarımız & Destekçilerimiz: Altınmarka, Atelier Terra Madre, Bonna, Club Marvy, Chef Seasons, D-Maris Bay, Go Türkiye, İnoksan, İzmir Ticaret Borsası, Kapp, Karaca, Komili, Nude, Özti, Özmen Un, Paloma Finesse, Pirge, White Uniform, Yeni Rakı’ya; Dinner Sponsorlarımız; Benares, Da Terra, Kioku, Opso, Sabor, The Counter’a; tüm konuşmacılarımıza, moderatörlerimize, ziyaretçilerimize ve Gastromasa takımına teşekkürlerimi sunmak isterim. Gelecek sene Gastromasa Londra’da daha farklı konseptler ile yine buluşmak dileğiyle” diyerek kelamlarını noktaladı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı