Z kuşağı en çok fıstık, badem ve ceviz tüketiyor

14.07.2024 - Pazar 12:24

Ege İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Eserler Koordinatörü Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği İdare Konseyi Lideri Mehmet Ali Işık, “INC, Latin Amerika'nın Z jenerasyonunun beslenme tercihleri üzerine, fındık ve kuru meyve tüketimine odaklanan kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Z Nesli, bitki bazlı protein, güç, vitaminler ve lif içeren sağlıklı besinlere öncelik veriyor. Bu da dalımız için büyük bir avantaj. INC’nin araştırması, Z jenerasyonunun fındık ve kuru meyveleri insan sıhhatine yüksek yararları nedeniyle tercih ettiğini ortaya koydu. Kuruyemiş ve kuru meyve tüketiminde Z Jenerasyonu çok büyük bir potansiyele sahip. Arjantin, Brezilya, Şili ve Meksika'da yapılan araştırmaya nazaran Z Neslinde yer fıstığı (%99), badem (%97) ve ceviz (%94) tüketimi yüksek.” dedi.   

 

Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Kurulu (INC) Türkiye Büyükelçisi Ahmet Bilge Göksan,“Z jenerasyonunun en çok tükettiği kuruyemişler yer fıstığı, badem ve ceviz olurken, bunu kaju, fındık ve antep fıstığı takip ediyor. Kurutulmuş meyvelerde de kuru üzüm, kurutulmuş kızılcık ve kuru erik önde geliyor. "Atıştırmalık kuşağı" olarak bilinen Z jenerasyonunun %96'sı, öğünler ortasında atıştırmalıklar tükettiğini, yoğurt, süt eserleri ve taze meyveleri tercih ettiğini bildirdi. INC, fındık ve kuru meyvelerin tüketimini artırmak için pazarlama kampanyalarında bunların kullanımlarına ve sıhhat açısından yararlarına odaklanılmasını öneriyor. INC, amaç kitlenin dikkatini çekmek için 3D animasyon ve yapay zeka teknolojisini içeren bir dizi görüntü olan NutTunes'u başlattı. Kampanya, her pazara özel içerikle toplumsal medyada yayınlanacak. Ayrıyeten dünyanın en büyük müzik platformu Spotify'da "The Nut Tunes" çalma listesi de mevcut.” diye konuştu.

 

Ahmet Bilge Göksan, “Z nesli trendleri belirleme gücüne sahip olması sebebiyle önümüzdeki 10 yılın en değerli nesli. INC, Z jenerasyonu ortasında kabuklu yemiş ve kurutulmuş meyve tüketimiyle sağlıklı beslenmeyi desteklemeyi amaçlıyor. Türkiye olarak her sene INC Kongresinde Dünya Sıhhat Örgütü’nün sağlıklı besinler listesinde yer verdiği Türkiye’nin üretim ve ihracatta dünya lideri olduğu besleyici değeri yüksek üstün besinler; kuru incirde, kuru kayısı ve çekirdeksiz kuru üzümde ülkemizi en yeterli halde temsil ediyoruz. Türkiye olarak dünyadaki tüketim trendlerini tespit etmek için bölümümüze yol gösteren ve genç tüketicilerden oluşan dinamik Z Neslinin farklı davranışlarını, tercihlerini, kullandıkları kanallarla ilgili firmalarımızı üretim ve pazarlama konusunda daha düzgün hale getiren INC’nin araştırmalarını titizlikle takip ediyoruz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı